Biszkopt:
- 8 jajek
- 4 łyżki mąki
- 6 łyżek cukru pudru
Krem:
- 1 opakowanie śmietanki 30%
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 opakowania śmietan-fixu
- płatki migdałów
Przygotowanie:
Żółtka i białka oddzielić. Do żółtek wsypać cukier, utrzeć na kogel mogel, następnie ubić białka, dodać do żółtek, wsypać mąkę. Wymieszać wszystkie składniki razem łyżką, przelać do tortownicy i wstawić do piekarnika na 30 minut, piec w temperaturze 190C. W tym czasie wykonujemy krem, utrzeć śmietanę z cukrem, dodać śmietan-fix i wszystko mieszać razem na gęsty krem. Wstawić do lodówki na godzinę. Po wyrośnięciu biszkopta, przekroić go na dwie części, pomiędzy wyłożyć krem i przyłożyć drugim kawałkiem biszkoptu. Na wierzchu wyłożyć krem, po bokach wypełnić miejsca, w których brakuje kremu. Na wierzch rozrzucić płatki migdałów i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz