Teksty

2011-08-10

Farfalle z szynką w sosie śmietanowym i ze szpinakiem

A teraz trochę z innej beczki, druga największa pasja po pisaniu, czyli gotowanie !!! :D


Składniki:

  • 1 cebula
  • 30 dag szynki
  • Ser żółty
  • Słoik oliwek
  • Słodka śmietana(36%)
  • Makaron farfalle
  • Mrożony Szpinak
  • Przyprawy: sól, pieprz, oregano


Przygotowanie:

Gotujemy makaron na al-dente, kroimy cebulę i wrzucamy na patelnię. Smażymy aż się zeszkli i potem dorzucamy szynkę, oliwkę. Podsmażamy i dusimy około 10 minut. Następnie dorzucamy mrożony szpinak i gdy woda odparuje dokładamy śmietanę i dorzucamy czosnek. Dusimy 10 minut kolejne i doprawiamy sos do smaku. Polewamy makaron sosem i posypujemy serem na wierzchu :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz