Teksty

2011-09-17

Krewetki w sosie śmietanowym i w białym winie.

Coś dobrego na sobotni obiadek, albo na romantyczną kolację ;) Smacznego :)


    Składniki:
  • 2 cebule
  • 350 g krewetek koktajlowych
  • 250 g Ser żółty
  • 1 słoik oliwek
  • 2 słodkie śmietany(36%)
  • 5 gniazd makaronu tagliatelle
  • Pół szklanki białego wina.
  • Przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia
  • Przygotowanie:
    Gotujemy makaron na al-dente, kroimy cebulę i wrzucamy na patelnię. Smażymy aż się zeszkli i potem dorzucamy krewetki i oliwki. Podsmażamy i dusimy około 15 minut. Następnie dokładamy śmietanę i dorzucamy czosnek. Dokładnie mieszamy, doprawiamy przyprawami do smaku i dusimy 10 minut kolejne. Na sam koniec dolewamy wina i dokładnie mieszamy. Polewamy makaron sosem i posypujemy serem na wierzchu :)
    Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz