- 2 cebule
- 350 g krewetek koktajlowych
- 250 g Ser żółty
- 1 słoik oliwek
- 2 słodkie śmietany(36%)
- 5 gniazd makaronu tagliatelle
- Pół szklanki białego wina.
- Przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia Przygotowanie:
-
Gotujemy makaron na al-dente, kroimy cebulę i wrzucamy na patelnię. Smażymy aż się zeszkli i potem dorzucamy krewetki i oliwki. Podsmażamy i dusimy około 15 minut. Następnie dokładamy śmietanę i dorzucamy czosnek. Dokładnie mieszamy, doprawiamy przyprawami do smaku i dusimy 10 minut kolejne. Na sam koniec dolewamy wina i dokładnie mieszamy. Polewamy makaron sosem i posypujemy serem na wierzchu :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz